Condiţii de livrare, informaţii


Puteți plăti în numerar la livrare sau prin transfer bancar

Plantele comandate sunt livrate prin ramburs, Dumneavoastră plătiţi doar la preluarea coletului, ca urmare este o achiziţie fără riscuri. La cererea clientului, plata este acceptată şi prin transfer bancar, dar în acest caz, coletul va fi livrat după primirea sumei transferate.

Costurile livrării şi ambalării

Având în vedere că produsele sunt livrate cu ajutorul unei societăți de curierat cu care colaborăm, din păcate livrarea prezintă costuri suplimentare. Aceste cheltuieli de livrare presupun o taxă de xx MDL, indiferent de mărimea şi destinaţia coletului pe teritoriul RM.

În cazul în care doriţi livrarea coletului în altă ţară decât RM, vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin email pentru a întocmi o ofertă personalizată în funcţie de ţara de destinaţie şi mărimea coletului.

Timpul de livrare

Livrarea plantelor comandate se face în perioada optimă de plantare a acestora, ţinând cont bineînţeles de condițiile meteorologice. O comandă va fi livrată, de regulă într-un singur colet, dar se poate întâmpla ca perioada de plantare a produselor comandate să difere, ca urmare comanda va fi livrata în două sau mai multe etape. În astfel de cazuri, costurile de transport se vor calcula o singură dată (la trimiterea primului colet).

Date privind starea plantelor

La livrare plantele sunt în starea de vegetație exsitentă în momentul livrării. Acest lucru este interesant, deoarece o plantă perenă înaltă, în luna martie (la trimitere) este încă în stare latentă, s-ar putea să nu fi ieşit încă din pământ, astfel poate părea că aţi primit un ghiveci gol doar cu pământ. Dar nu vă faceți griji, pentru că aceeaşi plantă în luna aprilie are deja o înălţime de 1-2 cm, în luna mai-iunie este deja în stare dezvoltată, poate fi chiar înflorită.

În sezonul de toamnă un arbust ornamental livrat în luna septembrie poate fi încă înflorit, în luna octombrie va fi fără flori, dar cu frunze colorate, pe când în luna noiembrie poate fi fără frunze în stop vegetativ, eventual gata tuns pregătit pentru iarnă.

Când livrăm coletul?

Coletele se livrează în perioada optimă de plantare. Ce înseamnă acest lucru?

Perioada optimă de plantare (precum şi de livrare) se face în funcție de tipul plantei, după cum urmează:

Pomii și arbuștii fructiferi cu rădăcină liberă și vița de vie vor fi livraţi după trecerea gerurilor. Primăvara începem livrările între 1-15 martie; iar toamna după intrarea lor în perioada de repaus vegetativ în jurul datei de 15 octombrie. Perioada de plantare a acestora este imediat următoare.

Bulbii de flori, butașii de trandafiri sunt livraţi primăvara începând cu data de 1 martie, iar toamna bulbii începând cu data de 1 septembrie , butașii de trandafiri din data de 1 octombrie - atunci începe și perioada optimă pentru plantarea lor.

Plantele în ghiveci se pot planta încă de la începutul primăverii după trecerea înghețului până toamna târziu, la apariţia primelor geruri.

Muşcatele, plantele de balcon sensibile la îngheţ şi citricele sunt livrate primăvara începând cu data de 15 aprilie – asta în cazul în care temperaturile din timpul nopții depăşesc deja 10 grade Celsius.

Alte informații importante

Vă rugăm, la livrare, să luaţi în considerare că şi noi depindem de condiţiile meteorologice, astfel încât, în orice caz, trebuie să ne adaptăm la acesta.