Tundrerea și modelarea copacilor


Am plantat și-am uitat - o stfel de atitudine nu vi se potriveşte dacă scopul vă este o grădină cu plante frumoase, nu o pădurice sălbatică.

Pentru a face grădina să pară îngrijită și frumoasă, este important să vă asigurați că copacii și tufișurile sunt tăiate și modelate corect. Aceasta este o etapă importantă de îngrijire, care oferă o formă frumoasă și îngrijită coroanei, asigură un aspect general sănătos, dă putere plantelor pentru înflorire densă și recoltă bogată. Dacă acest lucru nu se face sau se face incorect, copacul va fi plin de ramuri în plus. Acestea slăbesc arborele, nu rodesc și împiedică alte ramuri să dea roade, deoarece împiedică lumina și aerul să pătrundă spre întreg arbore și să primească nutrienți care ar putea ajuta ramurile bune să ofere o recoltă bogată și frumoasă.

Tunderea și modelarea trebuie efectuate în mod regulat. Acest lucru se face de obicei la începutul primăverii, înainte ca mugurii să înflorească, astfel încât planta să aibă suficientă rezistență pentru o creștere semnificativă, sau vara, în cazul în care creșterea ar trebui încetinită. Pentru îngrijirea diferitor tipuri de arbori, sunt compuse diverse calendare, însă a le folosi sau nu, depinde de dvs., deoarece acestea presupun doar un ghid și este mult mai important să monitorizați condițiile meteorologice și aspectul plantelor din grădină.

Câteva reguli generale care vă vor ajuta să efectuați tăierea și modelarea corectă a arborelor:

  1. Dacă arborele abia a fost plantat, ramurile scheletului acestuia sunt scurtate astfel încât ele să fie subordonate, adică cele superioare ar trebui să fie mai scurte decât cele inferioare. Lăstarii inutili care vor interfera cu formarea scheletului sunt scurtate sau tăiate complet.
  2. Dacă pomul este fructifer, procesul de formare a coroanei este mai scurt decât cel al pomilor.
  3. În perspectivă, coroana arborelui ar trebui să aibă o formă simplă.
  4. Ramurile ar trebui să fie amplasate liber, să nu se confunde între ele.

Lista de prețuri pentru serviciile noastre:

1.

Tunderea copacilor ornamentali

arbore

de la 1000*

*Costul se calculează ținând cont de vârsta și ramnificarea plantelor

2.

Tunderea arbuștilor ornamentali

arbust

de la 350*

*Costul se calculează ținând cont de vârsta și ramnificarea plantelor

3.

Tuns arbusti (garduri vii)

1 m2

de la 350*

*Costul se calculează ținând cont de vârsta și ramnificarea plantelor

4.

Tunsoare figurată (conifere, foioase)

buc.

de la 1000*

*Costul se calculează ținând cont de înălțimea și vigoarea plantelor

Spațiile verzi și grădinile sunt alcătuite din plante permanent schimbătoare, prin urmare necesită atenție și mentenanță permanentă. Fără întreținere chiar și o grădină bine proiectată și amenajată își pierde valoarea. Secretul grădinii mereu încântătoare constă în întreținerea acesteia.